SGK Hitap

SGK Hitap

SGK ŞİKAYET HATTI ALO 170

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ “ALO 170”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 15 Kasım 2010 tarihinde hizmete girdi. İletişim Merkezi
çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında her türlü;
- Soru,
- Öneri,
- Eleştiri,
- İhbar,
- Şikâyet,
- Başvuru ve taleplerinizi,
etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş
Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm
üretmektedir.

İletişim Merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan cevap vermekte ve ilk görüşmede
talepler sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen cevap üretilemediği durumlarda anında

Ev hanımları, prim yatırıp emekli olabilecek

Gelecek hafta yasalaşması beklenen Sosyal Güvenlik Reformu, ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriyor. Yeni yasaya göre ev hanımları, isteğe bağlı sigortalı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) prim ödeyebilecek.
Yeterli primin yatırılmasının ardından emekli olabilecekler. Ev hanımlarının sigortalı olabilmesine imkan veren düzenleme, isteğe bağlı sigortalılık şartlarında değişiklikle sağlandı. Halen geçerli olan düzenlemeye göre isteğe bağlı sigortalı olabilmek için en az 3 yıl fiilen çalışmanın karşılığı olan 1080 gün prim ödenmiş olması gerekiyor. Bu nedenle ev hanımları sigortalı olamıyor. Yeni düzenleme ise bu şartı kaldırıyor. Böylece ev hanımları başta olmak üzere isteyen herkes isteğe bağlı sigortaya prim yatırabilecek. Bu düzenleme en çok, primini yatırarak sigortalı olmak isteyen ev hanımlarının işine yarayacak.

SGK şikayet sigortasız çalıştırma şikayeti


SGK ya şikayette bulunmak istiyorsanız sigortasız çalıştırılıyorsanız bunun bir kaç yolu var .


Öncelikle Alo 170 i arayabilirsiniz. Bu numara sgk şikayet hattı ve sgk ssk sigorta şikayet telefonudur. İkinci yol SGK il müdürlüğüne veya çalıştığınız bölgedeki Sosyal Güvenlik Merkezine dilekçe vermeniz gerekiyor. Çünkü bu merkez ve müdürlüklerde dosya kontrol edilip buna göre denetim isteminde bulunulacaktır.Duruma göre sgk denetmenleri yada sgk müfettişleri inceleme yapacaktır. Dilekçenizi elden vermek istemiyorsanız iadeli taahhütlü gönderiniz.



SGK yeni uygulama başlattı. Bu sayfada bulunan formu doldurun. Sgk Müdürlüğünü seçerek dilekçenizi şikayetinizi gönderiniz.

Emekli aylığı için yüksek ücret

Emekli aylığının hesaplanmasında birkaç değişken etkili... Bunlar, prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazanç (ücret) tutarıdır. Prim ödeme gün sayısının artması emekli aylığı bağlanma oranının yükselmesini sağlamaktadır. Ücret ise aylık bağlanmasında etkili ortalama günlük kazanç üzerinde etkilidir.
Emekli aylığı aşağıdaki formül ile hesaplanmaktadır.
Emekli aylığı=Aylık bağlama oranı(ABO)x Ortalama günlük kazanç(OK)

Bunlardan ortalama günlük kazanç ise sigorta matrahının yüksek olması ile ilgilidir. Eğer kişi çalışma hayatının büyük bir bölümünde asgari ücret veya buna yakın düşük ücret düzeyi üzerinden bildirilirse ortalama kazancı da düşük çıkar. Böyle olunca bağlanacak aylık da düşük olur.

Ama ortalama kazanç yüksek ise emekli aylığı da yüksek olur.
Öte yandan, prim ödeme gün sayısını tamamlayıp, yaşının dolmasını bekleyenler hiç matrah beyan etmeyince, ortalama kazancın hesabında bu süreler negatif etki yaparak kazancın düşük hesaplanmasına sebep olur.

SGK açıkladı! Ne zaman emekli olcaksınız?

E-hizmetler kapsamında SGK tarafından hazırlanan 4/1-(b)'liler için aylık ve emeklilik hesaplama programları kullanıma açıldı.

Buna göre, aylık hesaplama programına e-Devlet portalından, kurum intra sayfasından ve kurum web sitesinden erişim sağlanacak. Emeklilik hesaplama programına ise e-Devlet portalından, kurum web sitesinden ve Güvence projesi anasayfasından ulaşılacak.
TIKLAYIN-ÖĞRENİN
Ayrıca, emeklilik hesaplama programı, kurum web sitesine ve e-Devlet portalına ayrı bir program olarak yerleştirilmeyecek, "4/1-(b) aylık hesaplama programı" içinde hesaplanan aylık bilgisine ek olarak sigortalının emekliliğe hak kazanma şartları ise ayrı bir sekmede görüntülenecek.
Programlar şu anda yalnızca yaşlılık aylığı bağlanmamış sigortalılar tarafından kullanılacak.

Nakil ve tayin durumunda HİTAP sisteminde ne yapılmalı

NAKLEN GİDEN VE NAKLEN GELEN SİGORTALI HAKKINDA HİZMET TAKİP PROGRAMINDA YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLERE İLİŞKİN DUYURU

Bilindiği üzere, bir kamu idaresinde görev yapmakta iken görev yaptığı kamu idaresinin başka bir birimine veya başka bir kamu idaresine naklen atananların, atandığı kuruma aktarımı tarafımızdan yapılmakta idi.
Söz konusu aktarımın program üzerinden yapılması ilişkin çalışmalar tamamlanmış bulunmaktadır.
Personel aktarımının program üzerinden yapılabilmesi için görevden ayrıldığı kurumunun hizmet takip programının hizmet bilgileri başlığı altında yer alan hizmet cetveli alanına sigortalının naklen gittiğine dair kayıt girmesi gerekmektir.

SGK HİTAP Projesi

S.G.K. Hizmet Takip Projesi İle İlgili İşlemler
Amaç :S.G.K.'nun hizmet bilgileri takip amaçlı yapmış olduğu projeye personel bilgilerinin gönderilmesi.

Sisteme Giriş için tıkla
Sisteme daha önceden kurumunuza gönderilmiş olan 3 nolu kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılabilir.Ayrıca kullanıcı adı ve şifre alınmıyacaktır.
Hitap Projesi kapsamında girilmesi gereken personel bilgileri.

İlk aşamada girilmesi gereken bilgiler.
1.Özlük Bilgileri
Kimlik ve kurum başlama bilgileri
2.Ünvan Bilgileri

DOKTOR BİLGİ BANKASI

DOKTOR BİLGİ BANKASI



- Bütün Doktorların, kaşelerine TIP TESCİL NUMARALARINI (Tıp Fakültesi Diplomasının arkasında bulunan ve T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI tarafından verilen) yazmak zorunda olup ayrıca reçetelerini ve sağlık raporlarını bu kaşe ile onaylamaları gerekmektedir.
- T.C. KİMLİK NUMARASI kayıtlı olmayan hekimlerimiz en kısa zamanda Doktor Bilgi Bankasına kaydettirmeleri gerekmektedir. Kimlik bilgilerinde veya diploma tescillerinde problem olanlar belgelerinin arkalı önlü fotokopilerini 0312 585 15 65-66 nolu numaraya fax çekebilirler.
1) TIP TESCİLİ, UZMANLIK TESCİLİ VE DİŞ HEKİMLİĞİ TESCİLİ İLE İLGİLİ işlemler Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü (Tescil ve Denklik İşlemleri Daire Başkanlığı ) tarafından yapılmaktadır
İRTİBAT TELEFONLARI : 0312 585 15 20

4 milyon kişiye af müjdesi

Genel Sağlık Sigortası primlerini ödeyemeyenler için Ocak ayında af geliyor.

Devlet ve üniversite hastanelerinden ücretsiz, özel hastanelerden ise fark ödeyerek yararlanmak için, 2012 yılında uygulamaya giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi kapsamında primlerini ödemeyenlere müjde. 18 yaşını dolduran; çalışmayan ve öğrenci olmayanların sağlık hizmetlerinden yararlanması için ödemesi gereken GSS prim borçlarına af için düğmeye basıldı. Çalışma Bakanlığı'nın torba yasa tasarısının içine koyacağı düzenleme ile 4 milyon kişinin prim borcu silinecek.

SIFIRDAN ÖDEMEYE BAŞLAYACAK

GSS primlerinden yaklaşık 8.5 milyar lira toplaması gereken Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kasasına, bugüne kadar yaklaşık 300 milyon lira girdi. Takvim'in haberine göre; vatandaş affın ardından, sistem yeni devreye girmiş gibi prim borçlarını sıfırdan ödemeye başlayacak.

SGK E-şikayet Nedir?

SGK İhbar hattı başlamış durumda..

Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışanları yakından ilgilendiren bir çalışma başlatıyor. E-şikayet dönemi başlıyor. Kısa mesajla veya internet üzerinden birçok hizmeti vatandaşa iletmeye başlayan kurum, primleri düzenli ödemeyen işvereni de ihbar edecek.

Patron sigortanızı yatırmıyor… Çalışanlarının sigorta primini ödemeyen işveren, e-şikayet ile ihbar edilecek. İhbar mesajını çalışanlara gönderen taraf ise Sosyal Güvenlik Kurumu. Birçok hizmeti kısa mesajlarla ya da internet üzerinden veren SGK’da, e-şikayet dönemi başladı. SGK hizmet boşluğu olan, sigortası yatmayan vatandaşların cep telefonuna uyarı mesajı yollayacak.

SGK SMS ile bilgilendirme hattı

SGK tarafından online olarak SMS bilgi hattı hizmeti sunulmakta..

Bu konu ile alakalı sgk açıklaması aşığıdadır.

SMS Hattına başvuru yapmak için buraya tıklayınız.

* * *

Karşınıza aşağıdaki gibi bir form çıkacak:


gerekli yerleri açılan siteden doldurunuz


* * *

Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla, bilgiye kolay ve hızlı erişimin sağlanması; kurum hizmetlerinin tanıtılması, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi; kurumumuzla ilişkili kişi ve kuruluşlara bilginin; düzenli, sürekli ve kesintisiz olarak ilk elden ulaştırılması, karşılıklı iletişimin güçlendirilmesi amacıyla SMS Bilgilendirme Servisi hizmete girmiştir.

Ebordro maaş bordrosunu öğrenme

SGK Hitap işlemleriniz sırasında E-Bordro Maaş sorgulaması için farklı bir sayfaya gitmenize gerek yok.. Sitemiz üzerinden e-bordronuza sorgulamak için direk muhasebat sayfasına geçebilirsiniz.. Aşağıdaki ebordro linkine tıklayınız. Açılan Giriş Formuna T.C. Kimlik No , memuriyet Sicil No ve Emekli Sicil No girdikten sonra Yıl-Ay ile İstihdam Tipini seçmeniz yeterlidir. Maaş bordronuz hemen açılacaktır..

Maaş sorgulaması için buraya tıklayınız






Eğer daha fazla bilgi almak isterseniz ebordrosgk.com web sitesine de ziyaret edebilirsiniz.

'E-haciz' uygulaması nasıl çalışıyor

'E- haciz' uygulamasında korkulan oldu. Bankaya defter yazdırmaya giden bir vatandaş, hesabına haciz konulduğunu öğrenince şoke oldu... Olayın aslını öğrenmek için bankanın genel müdürlüğüne müracat ettiğinde ise bankada hesabı bulunan herkesi tedirgin edecek bir cevap aldı...



Kamu alacaklarının süratle tahsil edilerek zaman tasarrufu sağlanması, takip masraflarının en aza indirgenmesi ve iş yükünün azaltılması amacıyla haciz uygulamalarında hayata geçirilen elektronik haciz (e-haciz) dönemi başladı...
40'a yakın banka ile 6183 sayılı yasa çerçevesinde yapılan protokoller sonucunda Maliye Bakanlığı vergi borcu olanların hesaplarından e-haciz yöntemiyle tahsilâtlara başlarken, SGK da aynı yöntem ile 2013 yılı içerisinde prim borcu olan mükelleflerin direk banka hesaplarına yönelerek tahsilat yapmaya başlayacak.

Borcu olanlar dikkat! e-haciz geliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uygulanmaya başlayacağı 'e-haciz' sistemini mart ayında tamamlayacak. Tam 27 milyar liralık alacağı bulunan SGK, 'e-haciz' sistemi ile tahsilat yapmaya başlayacak. Yeni ssitemle, haciz istek dosyası elektronik ortamda bankalara gönderilecek ve borçluların hesaplarındaki varlıklara likidite ve borç tutarına göre bloke konularak, haciz tatbik edilecek.

SGK'ya borçlu olanların elektronik ortamda takip edilmesi için Türkiye Bankalar Birliği'ne üye 30 mevduat bankası ve 4 katılım bankasıyla imzalanan protokolle oluşturulacak e-haciz sisteminin altyapı çalışmalarında sona gelindiği belirtiliyor. Ayrıca, SGK'nın uyguladığı bir başka e-haciz sisteminin ise borçlunun aracı olup olmadığı sorgulanarak, alacaklı olduğu mükellefin otomobili varsa sistem üzerinden araca ''icra şerhi'' koyabileceği belirtildi.

SİSTEM NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

E-Reçete Uygulaması

Bir çok yeniligin yaşandığı ve artık tamamen internet teknolojilerinin hakim oldugu bir kurum haline gelen SGK da yeni bir bir dönem daha başlıyor..Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), birçok usulsüzlüğün yaşandığı sağlık harcamalarını kontrol altına alacak bir projeye imza atıyor.

Kağıt tüketiminden de kurtulacak olan SGK,Sağlık alanında yaşanan suiistimallerin önünü kesecek elektronik reçete uygulamasına başlıyor..

E-Haciz Sorgulama

İnternet kullanımının hayatımızda yeri çok büyüdü,2000 li yıllarda her on kişiden sadece bir kişinin evinde bilgisayar bulunurken 2012 yılındaki araştırmaya göre her on kişinin dokuzunun evinde bilgisayar bulunmaktadır.

Bu gerekçe ile devletimizde e-devlet sistemini oluşturarak birçok resmi işleri,ticari işleri,şirket işlerini e-portal sistemine taşımıştır.E-devlet sisteminden yapılan bir çok resmi işlem bulunurken bunlardan biride E-haciz dir.

E-Haciz Nedir

İnternetten başvuranlara 1 saatte emeklilik

SGK 5 yıl sonra internetten başvuranlara, 1 saatte emekli maaşı bağlayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), jet emeklilik dönemini başlatacak bir çalışmaya imza atıyor. 5 yıl sonra hayata geçirilmesi planlanan projeye göre; e-devlet şifresiyle internetten başvuruda bulunanlar bir saat içinde emekli edilip, maaşa bağlanacak.

Hizmet Takip Programı Veri Aktarımı Uzatıldı

“HİTAP”
HİZMET TAKİP PROGRAMINA VERİ AKTARIM SÜRESİNİN UZATILMASI
HAKKINDA DUYURU


Bilindiği üzere, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine tabi olarak görev yapmakta iken 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamına tabi olan sigortalılar ile ilk defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamına tabi göreve giren sigortalıların, hizmet başlangıcından itibaren tüm hizmet bilgileri ve intibaklarına ilişkin olarak öğrenim durumu, unvan, askerlik, diğer sigortalılık süresi, açık süresi, itibari hizmet süresi bilgileri ile ek gösterge, makam, görev ve temsil tazminat bilgilerinin internet üzerinden elektronik ortama aktarılması için “HİTAP”
hizmet takip programı uygulamaya konulmuştur.

İsteğe Bağlı Sigortaya Nasıl Başvurulur? Şartları Nelerdir?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre isteğe bağlı sigorta; kişilerin isteğe bağlı olarak prim ödemek suretiyle uzun vadeli sigorta kolları olan malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları ile genel sağlık sigortasına tabi olmalarını sağlayan sigortadır.

İsteğe bağlı sigortalı olabilmek için, Türkiye’de ikamet etmek, 18 yaşını doldurmuş olmak, zorunlu sigortalı olmamak veya ay içinde 30 günden az çalışmak, kendi sigortalılığı nedeniyle aylık almamak gerekir.

5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1.10.2008 tarihinden itibaren, isteğe bağlı sigorta primi ödenmiş süreler Kanunun 4. maddesi birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında (Bağ-Kur) sigortalılık süresi olarak kabul edilmektedir. İsteğe bağlı sigorta primi, prime esas kazancın alt sınırı ile üst sınırı arasında sigortalı tarafından yazılı olarak beyan edilen kazancın % 32′sidir.

SGK Rapor Girişi Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu, hayatımızın her alanında hayatımızı kolaylaştırmaya çalışan bir devlet kurumu olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Raporlu geçirdiğimiz süre de işveren tarafından kesilen yevmiye Sgk rapor parası olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödemesi gerçekleştirilmektedir. Rahatsızlığımızdan dolayı aldığımız rapor Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalı olarak çalışana aldığı raporun gün sayısı üzerinden hesaplanarak ödenmektedir.

GSS Borç Sorgulama

GSS yani Genel Sağlık Sigortası ayrıntıları netleşti işte Genel Sağlık sigortasında borç sorgulama ekranı ve detaylar.


GSS Borç Sorgulaması Nasıl Yapabilirim?



Aşağıdaki bağlantıdan giriş yaptıkdan sonra “TCKN / VKN / SSK Sicil No” bölümüne 11 haneli T.C numaranızı yazınız. “Sorgu Tipi” bölümünden GSS Prim-13 bölümünü seçiniz. Alt kısımda gördüğünüz karekterlerin aynısını kutucuğa yazınız ve Sorgulama butonuna basınız.
GSS Borç Sorgulama için Tıklayınız




01.01.2012 tarihine kadar GSS’ye bir biçimde dâhil olanlar dahil oluncaya kadar geçecek süre için GSS ödemeseler de ondan sonrası için prim borçları birikmeye başlayacak.

GSS Primi Ne Kadar

Gelir Testi Sonuçları için Tıklayınız

Yukarıdaki sayfadaki formu doldurdukdan sonra soldaki menüden Gelir Testi Sonuçlarınızı görebilirsiniz.

2012 GSS primleri belli oldu. Kişi başına düşen gelirleri asgari ücretin 1/3 ünden fazla olanlar 2012 yılında aşağıdaki primleri ödeyeceklerdir.ilk 6 ay En düşük GSS primi 35,46 en yüksek ise 212,76 TL dir.

İkinci 6 ayda ise GSS tabanı 37,62 tavanı ise 225,72 dir. Geliri olanlar bu asgari ve azami miktarları ödeyerek sağlık sigortasından yararlanabileceklerdir.

01.01.2012 ile 30.06.2012 tarihleri arası ödenecek genel sağlık sigortası GSS primleri
- Aylık geliri, asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olduğu tespit edilenler için,

886,50 TL /3 = 295,50 TL x % 12 = 35,46 TL

- Aylık geliri, asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olduğu tespit edilenler için,

886,50 TL x % 12 = 106, 38 TL

SGM nedir

SGM nedir ? SGM nin bir çok anlamı vardır . Fakat SKK ssk bağkur sigorta konusunda tek anlamı vardır. Açılımı Sosyal Güvenlik Merkezi şeklindedir. Her ilde Sosyal Güvenlik İl müdürlüğü vardır. Bu iller bağlı ilçelerde sgk ssk bağkur işlemleri yapan sgk müdürlüklerine bu isim verilir . Spor genel müdürlüğü ve dosya uzantısı şeklinde de anlamı vardır fakat bizim konumuzla bir ilişkisi yoktur.

ESGM Hizmetleri Sorgulama

Daha önceleri şifre gerektiren e-SGM sorgulamaları artık şifresiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Yeni uygulama kapsamında kişilerden şifre yerine nüfus cüzdanındaki bilgiler isteniyor. Ancak bu uygulama dahilinde nüfus bilgilerinizi bilen kişiler de sizinle aynı sorgulamaları yapabilir. Bu durum sizin için problem oluşturuyor ise bir dilekçe ile başvurarak bilgilerinizin gizli tutulmasını talep edebilirsiniz.

ESGM hizmet sorgulama yapmak istiyorsanız, esgm.sgk.gov.tr adresine girerek gerekli bilgileri girdikten sonra her türlü döküm sorgulamasını, emeklilik işlemlerinizin takibini ve ödemelerinizin döküm sorgulaması işlemlerini yapabilirsiniz.

SSK Hizmet Dökümü

15 Aralık 2011 tarihinden itibaren SSK Hizmet Dökümü alma işlemleri artık şifresiz olarak yapılıyor. Daha önce e-Devlet sisteminde yer alan SGK Hizmet Dökümü uygulamasına artık size özel kişisel kimlik bilgilerinizi doldurarak SSK Hizmet Dökümünüzü alabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet sistemi üzerinden de Hizmet Dökünüzüzü sorgulayabileceksiniz.

SSK Hizmet Dökümümü Nasıl Alabilirim?
Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında kişinin baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no, aile sıra no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgiler isteniyor.

Nüfus kağıdınızdaki bilgilere göre SSK Hizmet dökümü almanız için aşağıdaki bağlantıyı kullanınız.
SSK Hizmet Dökümü Sorgulaması için Tıklayınız

4C EMEKLİLİK HİZMET SÜRESİ VE YAŞ HESABI

EMEKLİLİK HİZMET SÜRESİ VE YAŞ HESABI İÇİN TIKLAYINIZ!



4C EMEKLİLİK HİZMET SÜRESİ VE YAŞ HESABI
*Doğum tarihinizi yazıp, cinsiyetinizi seçiniz.
*4/c (Devredilen Emekli Sandığı) kapsamındaki hizmetlerinizi, başlangıç ve bitiş tarihlerine uygun olarak belirtiniz.
*Görevden ayrılıp yeniden göreve başlamışsanız her biri için başlangıç ve bitiş tarihlerini "Ekle" butonunu kullanarak belirtiniz.
* 4/a (Devredilen SSK), 4/b (Devredilen Bağ-Kur) ve diğer(506 SK/20.Md tabi geçen) hizmetleriniz varsa ilgili alandan hizmetlerinizi ekleyiniz.
*4c'ye(Devredilen Emekli Sandığı) tabi emeklilik yaş hesabınız tamamen girdiğiniz bilgiler esas alınarak yapılmakta olup bilgilendirme amaçlıdır. Resmi bir işlemde kullanılamaz.
*Hiçbir surette resmiyet arzetmemektedir.

Bağkur emeklilik hesabı

Bağkurdan emeklilik hesaplamasını aşağıdaki linke tıklayarak otomatik yapabilirsiniz. Açılan sayfada yaş bildisi sonrasında hizmet bilgileri girmeniz gerekiyor.. Her defasında hizmet ekleye basacaksınız ve kaydete basacaksınız sonra emeklilik hesaplama yapınız.

Bağkurlular emeklilik hesabı için buraya tıklayınız



bağkur emeklilik
bayan bağkur emeklilik hesaplama , erkek emeklilik hesaplama bilgileri yukarıdaki formda genişçe anlatılmıştı

GSS ile emeklilik varmı

GSS den emeklilik varmı GSS emekliliği gibi son zamanlarda sık sık sorular sorulmaya başladı .GSS emekliliği olmaz .İsmi üstünde genel sağlık sigortası demek. Sadece sağlık yardımları karşılanır. Bu tam anlaşılmamıştır. Eğer yüksek gss primi ödüyorsanız isteğe bağlı sigortalı olun.Hem sağlık yardımından yararlanabilirsiniz hemde emeklilik hakkı kazanırsınız.

SGK, Özel Hastane Fark Ücreti Kalkıyor, Ücretsiz Tedavi

SGK’lı hastalara özel hastanelerdeki fark ücreti kalkıyor. Artık hastalar tek kuruş ödemeden özel hastanelerden yararlanabilecek. Ancak bunun için bir miktar yıllık prim ödemek zorunda.

Özel hastanelerde yeni dönem başladı. Parasız tedavi dönemi. Muayene ya da ameliyat farketmeksizin hastalar özel hastenelere tek kuruş ödemeyecek. Bunun yolunu açan hastane ile sigorta şirketi arasında yapılan anlaşma. Vatandaş sigorta şirketine yılda 1 kez ödeme yapıp bütün bir yıl ücretsiz tedavi olacak.

Bu uygulamadan yararlanmak için SGK’lı olmak gerekiyor. Ödenecek primler ise özel sağlık sigortası primlerinin 3 ya da 4′te 1′i kadar.

İSTANBUL İÇİ YILLIK PRİM TUTARI:

700-900 TL

İSTANBUL DIŞI

500-700 TL

Hastalar primlerini 10 taksit olarak ödeyebilecek. Hasta yıl içinde yataklı tedaviden sınırsız, ayakta tedaviden 6 kez yararlanabilecek. Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel’e göre prim miktarları sigorta şirketleri arasındaki rekabetle daha da düşecek.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir, Özel Hastane Anlaşmalı Sigorta

Milyonlarca kişinin aklında olan bir soru. SGK’ya bağlı olanlar ne zaman istediği özel hastanede para harcamadan tedavi olabilecek? Aslında 6 ay önce bunun yolunu açan tamamlayıcı sağlık sigortası uygulaması başladı.

Türkiye’de 75 milyon nüfus var ama özel sağlık sigortası olan 2,5 milyon vatandaş var. Kalan 72,5 milyon vatandaş SGK’ya güveniyor. SGK’lı olmak özel hastane kapısını aralıyor ama içeri girmeye güç yetmiyor. Vatandaşlar SGK kapsamında özel hastaneye gittiklerinde ilave ücret ödüyorlar. Hastanenin sınıf ve branşına göre %30, 40, 50, 60, 80, 90′a kadar çıkabiliyor bu oran.



Özel hastenelerin bir kısmı 2003′te yapılan sosyal güvenlik reformundan sonra SGK ile anlaşmalı oldu. Yani hastanedeki faturanın bir kısmını devlet ödedi, kalanını vatandaş tarafından ödendi. 6 ay önce de bu parayı da hasta ödemesin diye bir uygulama başlatıldı.

“İntibak Zammı Bulunmamaktadır” Ne Demek

İntibak zammı sorgulama ekranında “İntibak zammı bulunmamaktadı” yazısı ile mi karşılaşıyorsunuz ? İşte bunun ne demek olduğunu açıklayan yazıda “Nedir?” sorusunun cevabı yer almakta. . .


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bugün itibari ile emekliye yapılan intibak zammını duyurdu. Buna göre emekli vatandaşlar aylıklarındaki zam farkını sgk.gov.tr’den yapacakları sorgulama ile öğrenebilecekler.

Emekli aylığınızdaki intibak zammının ne kadar olduğunu öğrenmek için “2013 emekli intibak zammı sorgulama” bağlantısından TC kimlik numaranız ile sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Sorgulama yaptınız ancak “İntibak Zammı Bulunmamaktadır” yazısı ile mi karşılaştınız ? “İntibak zammım neden yok ? “ mu diyorsunuz ?

BU ŞU DEMEK . . .

e-okul karne notu - lise ve ilk okul Karne sonuçları

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş Lise ve İlk Okul - E Okul Karne Notları (www.meb.gov.tr)




E Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler tüm notlarına bakabiliyor. E Okul girişi zaman zaman yoğunluktan dolayı cevap veremiyor. E Okul bu anlamda veliler için çok önemli bir sistem. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci velileri çocukların devamsızlıklarını hatta notlarını dahi takip edebilme imkanı buluyor. E Okul (E-Okul) giriş ve E-Okul (E Okul) veli bilgiedindirme sistemi 2007 yılından bu yana faaliyette.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hanci.org sizlere daha iyi hizmet sunmak için çerezleri kullanıyor.
Hanci.org sitesini kullanarak çerez politikamızı kabul etmiş olacaksınız.
Detaylı bilgi almak için Gizlilik ve Çerez Politikası metnimizi inceleyebilirsiniz.