emeklilik
4C EMEKLİLİK HİZMET SÜRESİ VE YAŞ HESABI
EMEKLİLİK HİZMET SÜRESİ VE YAŞ HESABI İÇİN TIKLAYINIZ!
4C EMEKLİLİK HİZMET SÜRESİ VE YAŞ HESABI
*Doğum tarihinizi yazıp, cinsiyetinizi seçiniz.
*4/c (Devredilen Emekli Sandığı) kapsamındaki hizmetlerinizi, başlangıç ve bitiş tarihlerine uygun olarak belirtiniz.
*Görevden ayrılıp yeniden göreve başlamışsanız her biri için başlangıç ve bitiş tarihlerini "Ekle" butonunu kullanarak belirtiniz.
* 4/a (Devredilen SSK), 4/b (Devredilen Bağ-Kur) ve diğer(506 SK/20.Md tabi geçen) hizmetleriniz varsa ilgili alandan hizmetlerinizi ekleyiniz.
*4c'ye(Devredilen Emekli Sandığı) tabi emeklilik yaş hesabınız tamamen girdiğiniz bilgiler esas alınarak yapılmakta olup bilgilendirme amaçlıdır. Resmi bir işlemde kullanılamaz.
*Hiçbir surette resmiyet arzetmemektedir.
Ne zaman emekli oluyorum ? Kaç gün prim ödedim?
Vatandaş SGK'ya 'Ne zaman emekli oluyorum' diye mesaj atınca, ne zaman emekli olacağını öğrenebilecek.
İsteğe bağlı sigortada 41 ayı dolanlar dikkat!
1 Ekim 2008 öncesinde SSK kapsamında başlayan isteğe bağlı sigortalılığı devam edenlerin kritik 41 ayı şubat sonunda doluyor!
Emeklilik planlamanızı 4/a (SSK) statüsünden emekli olmak üzere yaptıysanız isteğe bağlı sigortalılığınızı şubat ayı sonu itibarıyla sonlandırmanız gerekiyor. Aksi halde daha çok prim ödeyerek, daha geç emekli olmak zorunda kalabilirisiniz.
1 Ekim 2008 tarihinden önce hem SSK hem de Bağ-Kur kapsamında isteğe bağlı sigortalı olunabiliyordu. 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı SS ve GSS Kanunuyla SSK'lı olarak isteğe bağlı sigortalılık kaldırıldı. 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödenen süreler, 4/b (Bağ-Kur) kapsamında geçen sigortalılık süresi olarak değerlendirilmeye başlandı.